Friday, 23 October 2015

Mintak hamponnn

Assalamualaikum penunggu gua..

Kesian betul blog ni..mmg betul2 terbengkalai.
Kesian gak kat ahkak.. x dpt nak hapdet selalu.
Manyiakkkk kejer
kat opis... seketeri
kat romah pun seketeri
persatuan... seketeri
tp kat dahi ahkak xde pun tulis seketeri
mcm mana derang tau ek..
asekkkk suka soh ahkak jd seketeri

hmm.. baru2 ni ahkak and de geng (ex Uitm) buat lawatan sambil mentekedarah ke Penang.
It was fun..
Sangat2 seronok
Itu citer next entry..
Letak gambo je sikit ek..


Miza, Kak June, Wann, Sal, Azah, Sue, Rynn, me, Kak Sabb and Nonnie.

we had so much fun.
spent time together.
ada a few yg x penah jumpa langsung.
oh.. kita pi on 1/10/15 and balik on 3/10/15
pegi nek ETS.. balik pun nek ETS
Ini lah trip yg berjaya dibuat lepas Muor trip 3 tahun lepas.
pasni berangan nak gi Kontan
nak mengimbau memori silam.....

ok lah.. tu teaser je.
pasni buat full story.
InsyaAllah klu pree
tp klu boleh mmg nak buat
nanti senang nak mengimbau semula..

gtg
chiau

Ahkak :)

Tuesday, 31 March 2015

First Post for 2015

Assalamualaikum

Lamanya tak tulis. Kadang2 bila marah atau bengkek kat seseorang rasa macam nak tulis kat sini tp asek terbantut. Nak tulis kat FB nanti ramai naw yg menanya. Tapi takkan sebab marah atau bengkek baru nak tulis kan... so the very unfair. Kesian blog ai... terbiar mcm takde tuan.

Nak janji utk tulis selalu nanti janji tinggal janji plak. Makanya bila pree lah baru jot something kat sini kot...  tengoklah InsyaAllah.

Sekarang ni tengah kat ofis jarang ada pree time. Kat rumah apatah lagi. Nak katamkan citer korea pun tak katam2.. Novel2 semua dah terbengkalai.  Tp semalam baru start baca satu.. tu pun sbb end April ni ada book fair. Kesian kat novel2 tak dibaca.  Cita2 nak jadi mcm uncle BB@40 mcm tak kesampaiannnnn je. Terer lah uncle tu. Hari2 ada update dan seketul gambar dia.

Ok.. pasni try kumpul gambar utk post kat sini. Walaupun takde org nak baca pun. Eh.. ai buat blog ni bukan nak bg org baca khen... more tu utk diri sendiri jer.. hmmm.. so meh kita tengok beberapa gambar dolu2...


Ni mak dah abah akak..hehehe.. siyes nya muka mak..
Mak dan abah kawen pada tahun 1971..

Ni abah masa muda2... hensem jugak 

Tengok... siap amek gambar x tengok kamera lagi..
Ni mak masa muda... yg rendah tu la mak. Yg tinggi tu Wa.. Wa tu klu kat kg akak maknanya makcik lah.. 
Ni kat Kuala Kurau klu tak silap... 

Walaupun tak mengerti.. tetap diheret melawat tugu negara..hehehe

akak di atas riba mak... duduk yg paling kiri. Mak bersama geng2 mak jemah teman segossip 

Hehehe.. somel tak akak... 

Nampak naw kek tipu.. siap tertinggal mancis lagi kat situ...
Sekianlah nostalgia menyingkap memori silam dari akak harini. Nanti pree kita hapdet lagi. Gambar banyak jgn risau.

Daa
- Akak -

Sunday, 8 June 2014

Kegilaan masa kini

Hai you olss... Assalamualaikum..

post ke-2 utk tahun 2014.. nak cerita kegilaan terkini. Sekarang ni akak tengah dok gila kat mamat ni...


Yezza... Hyun Bin... woaaa.. minat saaaangat kat dia. Akak minat start tengok citer secret garden la ni. Terus bayangkan diri akak sbg Gil Ra Im.. kekeke terus perasan akak lah heroin citer tu... gatai la plak... Lantaklah org nak kata citer tu dah lama ke... dah sizen ke.. akak tetappp suka. Watak dia dlm citer tu  - Kim Joo Won... CEO supermarket.  Ekceli bukan supermarket... lagi besar dr supermarket kira macam gedung beli-belah yg ekslusip giteww...  Mak dia garang giler tp dia tetap dgn keputusan dia nakkan akak.. eh.. bukan nak kan gil ra im.. yg gil ra im to Ha Ji Won yg berlakon.. cute gak...

susah kalau mak2 orang ni perasan muda minat kat hero korea kan.. tapi ada akak kisah?

ok.. tu je lah dulu..

--> akak <--




Thursday, 5 June 2014

sampai dah tak tau nak taruk apa

As salam readers akak semua.. hehehe perasan ada readers...

nampak gayanya setahun satu je lah post akak yea... mood nak merapu langsung hilang..
apakan daya.. akak cuma maknosia biasa.. dulu ye berkobar2 nak buat blog.. nak citer macam2 tp akhirnya blog kemana akak kemana..

ntahlah akak pun tak paham dgn akak sendiri. Sebenarnya akak ni nak buat macam2 tp bak kata org kampung akak... too many things to do but too little time. Kalau kat rumah tu mcm2 nak buat.. nak tengok tv.. nak tengok movie.. nak baca magazine.. nak baca majalah.. tp last2 satu hapa pun tak buat...

lg plak skrg ni maid dah takde.. so klu weekend tu semuaaaaaa nak kena buat sendiri. Gosok baju je berbakul2. Jangan lah harap akak nak kuar rumah time sabtu ahad.. klu boleh nak melempap kat rumah je..  unless kalau mmg kena kuar akak kuar la..

sebenarnya nak citer kegilaan akak sekarang... dulu kan pasa satu masa dahulu akak cukup benci dgn korea. Citer korea ke.. artis korea ke mmg semua tu akak benci mcm mak tiri bawang merah benci kat bawang merah... sampai anak akak pun akak warning supaya jgn harap nak minat kat citer2 korea ni. Tp sekarang nampak gayanya kebencian tu dah memakan diri akak sendiri. Haku plak yg melebih dari anak skrg ni... herankan.. sorang fomfuan urban yg berusia 40++ boleh lak nak minat giler2 kat korea ni. Mula2 tu terjebak dgn running man je.. pastu melalut ke citer2 sinetron..melamfau kan. Terus aku declare hyun bin tu boipren gelap ku...kekekeke.. mcm tak sedar diri pun ada... klu group plak akak minat kat big bang.. wlu pun lagu deme tu akak tau 1-2 je... hehehe..



somel kan... lgpun derang ni semua talented... akak suka bukan sekadar rupa saja tau...

pastu kan skrg ni dok mintak kat member citer yg best2... pastu tengok sorang2.. gelak sorang2.. nangis pun sorang2...

ok.. dah tak tau nak nk kata apa dah.. sekian sajer post utk tahun 2014. Tahun depan post lagik. Klu haku rajin nanti2 tahun ni post lagi..kekeke.. sabo je

tata titi tutu..
+akak+

Thursday, 5 September 2013

Setelah sekian lama menyepi...pi..pi

Hola.... Assalamualaikum... pekabo hadik2 semua... ahkak ni dah lupa daratan. Lupa plak rupanya ada blog. Ni tetiba je teringat terus nak hapdet. kerajinan ni tak tau lah berapa lama. tadi sebenonya dah 2-3 draft kat opis tp ntah apa masaelah nya nak letak gambau tak boleh..bosan tak boleh terus ahkak delete je semua. Padan muka ahkak... jom testing jap letak gambau...


haaaaaaaaaa.. boleh pulak.......
nyamfah...
eh.. ni gambau raya last year.  Jap nak tengok.. ada dak gambau tahun ni..

Kita haplod gambau ni dulu lah.... Ini raya ke 3.. pi raya rumah Shima kat Bkt Gedung, P. Pinang.
from left:  Makjah, me, niza, shima, anak shima - dida dan sepupunya
OK.. deme2 ni ialah kengkawan ahkak masa sekolah rendah yo... diulangi .. sekolah rendah and we were from the same class in std 6. Ada few of them yg tak pernah jumpa lepas habis djh 6. Ahkak happy giler time ni. Rasa skjp saja masa berlalu dah kena balik PB. Mak den dok jeling2 je ajak balik awal.


yg boyz plak from left: halim, zubir, nizar, bazlan dan kamal


Us again

Bila lah boleh jumpa korang lagi.




Hah.. cukup kot dulu...
Sok malam sambung lagi yo...

Till then..
Daa
A.H.K.A.K










Sunday, 13 January 2013

Melamfau

Assalamulaikum..

Melamfau kan.. lupa daratan sungguh.  Maafkan ahkak wahai pembaca budiman sekalian... (ada ker??) ahkak perasan kejap konon2 ada reader... alaaa... bila lagi nak perasan kan... bukan kena bayo pun.

Jangan tanya kenapa dah lama tak hapdet... takder reason sebenarnya...kalau ada pun lame excuses lah.. mcm bizi bebeno.... takder time... takder idea... tu jelah pun excuses nyer.. sebenornya mmg tak tau apa nak tulis. Dalam kepala ni mcm2 ada tapi tak reti ahkak nak menzahirkan dlm tulisan. Gambo pun banyak naw yg nak ditempek tp.. mcm malesss gitew...

Kadang2 tu tkder masa sbb ahkak ni suka naw tengok tv.. melangak depan tv berjam2 pun tak kisah.. lagi pulak sekarang ni ada kegilaan terkini.. lagi lah ahkak tak pedulik kat blog sendiri...

Nak tau apa kegilaan terkini ahkak?  Nih dia..


ni heronya...jericho rosales


ni plak heroinnya..kristine hermosa

pandai.... ni citer pangako sayo... ye.. mmg ahkak tau citer ni citer lama tapi ahkak nak follow gak sbb dulu tu tak follow or in other words tak berkesempatan sbb kojo.. skrg ni walaupun astro tayang time kojo tp sbb sekarang dah canggih so ahkak boleh rakam dan tengok bila2 masa ahak suka... best kann...

ok.. dah takder idea dah... nanti bila idea ada atau seru dah sampai ahkak sambung lagi...

Wassalam
A-h-k-a-k


Friday, 21 September 2012

Terkonang Semaso Dulu

Salam Uolls..

Baru je tengok FB dan ternampak sekeping gambo ni... ni masa ahkak klu tak silap Form 4 atau Form 5 dulu. Gambo ni di upload oleh Zuraila di FB beliau...ish ish ish....muda naw ahkak masa tu. Seee.... pakai pinafore lagik.  Budak sekarang kecik2 lg dah taknak pakai pinafore dah. Ahkak dulu sampai form5 pakai pinafore.


Yang kiri sekali...yg tengah jeling manja tu lah Zuraila... pastu ahkak, Suraya, Mazlezza, Juhainis. Yg duduk tu Noren. Yang tutup muka tu Ain dan belakang Ain tu Linda.  Oppss terselit sorang lagi Awin..
So far most of them dah dpt ahkak contact via FB. Canggihkan zaman sekarang... Dgn FB dpt reconnect balik dgn kawan2 sekolah. Zuraila ada kat KL... Suraya keje Maybank kat Penang, Mazz dgn kementerian pelajaran Perak klu tak silap. Juhainiz tak tau kat mana.  Linda dan Ain rasa nya kat utara jugak... Noren dengar kata kat UK... kawen org sana.

Rindu sangat2 dgn derang ni. Entah bila dpt jumpa. Haritu masa raya ada plan nk berjumpaan tp masa tak mengizinkan. Rindu dgn kawan2, rindu kat my dear St George's Girls School.  Harap satu hari nanti dpt jumpa derang...

Tu je dulu..

Yang Benar
Ahkak